|
Na mecie MRDP 2009 |
| Autor |
Wiadomość |
skorlik
Średniodystansowiec

|
Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009 Na mecie MRDP 2009
|
|
|
Gratulacje Janku. Pokonałeś dystans o którym wielu z nas może tylko marzyć . Czekamy na Ciebie w Lesznie. Musisz nam opowiedzieć o Twoim "alter ego"
Trzymamy kciuki za pozostałych uczestników , aby szczęśliwie dotarli do mety. |
_________________ "Nie można być szczęśliwym
w oderwaniu od innych" |
|
|
|
 |
jarmarek
Maratończyk

|
Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009
|
|
|
BRAWO!!! Panie Janku.
Wczoraj jechałem o zmroku, solidaryzując się z Pana wyczynem. I poczułem realny smak walki z własnymi słabościami.
3130 km to z Kairu do jeziiora Królowej Wiktorii?
Jak na olimpijczyka w królewskiej dyscyplinie jeździeckiej WKKW przystało, kolejna wiktoria.
OZS, oficjalne zakończenia sezonu, warto zrobić w ośrodku jeździeckim Annopol.
http://www.annopol.com/
U wujka Google czytałem jak forumowicze chwalą tam Pana. |
|
|
 |
jarmarek
Maratończyk

|
|
|
|
 |
KELOS
Średniodystansowiec M-5 szosa

|
Wysłany: Wto 29 Wrz, 2009
|
|
|
Wyrazy szacunku dla maratończyków.
Do orgów: uzupełnijcie wyniki na stronie głównej MRDP. |
|
|
|
 |
Adagio
Supermaratończyk ICY HOT

|
|
|
|
 |
rebe
Supermaratończyk

|
Wysłany: Czw 01 Paź, 2009
|
|
|
| Wariactwo w czystej postaci , ale jakże piękne. Gratuluję. |
_________________ Każdy ma swoją Annapurnę |
|
|
|
 |
car
Organizator

Wiek: 46 Dołączył: 21 Maj 2006 Posty: 158 Skąd: Świnoujście
|
Wysłany: Czw 01 Paź, 2009
|
|
|
| Pełny SZACUN dla całej ósemki. |
_________________ rowerek choćby najpiękniejszy sam nie pojedzie |
|
|
|
 |
marchel leszek
Średniodystansowiec

|
Wysłany: Pią 02 Paź, 2009
|
|
|
Gratulacje dla wszystkich uczestników.to wyczyn poza moim zasięgiem.
Leszek |
|
|
|
 |
Gregory
Ultramaratończyk

|
|
|
|
ja nie wiedziałem że to tak
Gratulacje dla wszystkich |
_________________ Gregory
Godzinka i do domu (dawniej: Ten którego 15 godzin gapienia się w przednią oponę rajcuje.)
www.bikeway.pl |
|
|
|
 |
Wigor
Maratończyk Daniel Śmieja

|
|
|
|
| jak to sie mowi wlasciwy czlowiek na walasciwym miejscu, zeby wygrywac trzeba miec charakter i sile walki. |
_________________ Życie bez roweru powoduje raka i choroby serca |
|
|
|
 |
jarmarek
Maratończyk

|
Wysłany: Nie 04 Paź, 2009
|
|
|
Start >> Rozmowy Elki >>
http://elka.fm//content/view/37549/150/
Lipczyński: z konia na rower
Chciałem schudnąć – tak swoje zainteresowanie rowerem wyjaśnia Jan Lipczyński, zwycięzca Supermaratonu wzdłuż granic Polski. Pan Jan przez wiele lat uprawiał jeździectwo, ma na koncie nawet medale międzynarodowych zawodów. Na rower przesiadł się dopiero trzy lata temu.
Supermaraton jest chyba najpoważniejszą, jeśli chodzi o amatorskie wyzwania, imprezą rowerową w Polsce. Jego uczestnicy mieli do pokonania ponad 3 tysiące kilometrów wzdłuż granic Polski, w dodatku w zaledwie dziewięć dni. O wadze wyzwania świadczy fakt, że z dziewięciu uczestników całą trasę pokonało pięciu. Pan Jan na mecie zameldował się jako pierwszy.
Sportowe wyczyny to dla niego nie pierwszyzna – przez wiele lat uprawiał jeździectwo, był członkiem polskiej reprezentacji we Wszechstronnym Konkursie Konia Wierzchowego, zdobył z nią nawet brązowy medal Mistrzostw Europy. Biegał też w maratonach. Wierzchowca na rower zamienił trzy lata temu. Powód był dość prozaiczny. Wszedłem na wagę i zobaczyłem, że zbliżam się do 90 kilogramów – mówił w Rozmowach Elki – stwierdziłem, że najlepszym sposobem na zrzucenie nadwago będzie jazda rowerem. Na początek pokonywał 25 kilometrów dziennie. Myślałem, że 70 kilometrów to granica moich możliwości – mówił – potem okazało się, że można przejechać, 100, 200, a nawet 300 kilometrów. Osobisty rekord ustanowił właśnie podczas Supermaratonu – przejechał 500 kilometrów w 22 godziny. Ustanowił też swój rekord prędkości – 66 kilometrów na godzinę. To było z górki – mówi skromnie.
Mimo że do domu wrócił zaledwie dwa dni temu, Lipczyński już myśli o kolejnej trasie. Jego marzeniem jest przejechanie Ameryki Północnej. Taki maraton jest organizowany – mówi – jednak to już potężne i kosztowne przedsięwzięcie. (jad)
Piękne słuchanie |
|
|
 |
Bogdan [Usunięty]
|
|
|
|
Co do wyników generalnych bym się nie zgodził bo nie wyłapałeś naszego czasu z Grzegorzem na 3117 km i w tym wypadku takie wyniki nie powinny istnieć. W Imagisie
meta była na 1016 km ale czas wyłapywał na 1008 km i tu był rekord Zdzisława i na 1016 km.
Myślę że powinieneś wyrzucić tą tabele lub ja przemeblować.
Pozdrawiam Bogdan |
|
|
|
 |
Wigor
Maratończyk Daniel Śmieja

|
|
|
|
| te 3117kmz 2005rok to jest oficajlny dystans wg gps, osobiscie zrobilem wg mojego licznika 3135km, na takim imagisie te 8km ma znacznie, w przypadku MRDP nie ma to najmiejszego znaczia, liczy sie czas pokonania calej trasy |
_________________ Życie bez roweru powoduje raka i choroby serca |
|
|
|
 |
jarmarek
Maratończyk

|
Wysłany: Pią 16 Paź, 2009
|
|
|
Zmienił siodło na siodełko
Piękny wywiad z Janem Lipczyńskin przeprowadził red. Panoramy Leszczyńskiej (14 września 2009, nr 41/1547) kol. ANDRZEJ CIEŚLIK.
Wspaniała lektura.
A tutaj jego elektroniczny skrótowiec:
W osiem dni dookoła Polski
06.10.2009.
Osiem dni i dziewięć godzin zajęło Janowi Lipczyńskiemu z Annopola koło Rawicza objechanie Polski wzdłuż granic.Dziennie pokonywał średnio ponad 350 km.
Do tego rekordowego osiągnięcia Jan Lipczyński przygotowywał się od grudnia ub. roku. Zmienił rower na lżejszy, wykonał badania wydolnościowe na wrocławskiej AWF, przygotował sobie dokładny opis całej trasy i 19 września ruszył o godz. 12.00 wraz z ośmioma innymi cyklistami z pod latarni w Rozewiu.Gdy zameldował się na mecie po pokonaniu 3200 km okazało się, że jest pierwszy. Drugi uczestnik maratony przyjechał dopiero następnego dnia, 19 godzin po nim.Szerszą relację z tej imprezy można znaleźć w najbliższym numerze Panoramy Leszczyńskiej.(CAN) Fot. archiwum |
|
|
 |
szalony ślimak1
Maratończyk

|
Wysłany: Pon 26 Paź, 2009
|
|
|
Nie wiem o co chodzi z rekordami, ale uważam że każdy co przejechał MRDP, a w szczególności ci co to zrobili poniżej 10 dni powinien być szczególnie traktowany.
Wielkie gratulacje i dla pana Janka i dla każdego uczestnika tej imprezy zarówno w tym roku jak i w poprzednich |
|
|
|
 |
|
|