|
Próba wykluczenia jednej z imprez z PP |
| Autor |
Wiadomość |
Tigris
Średniodystansowiec

|
Wysłany: Wto 09 Mar, 2010
|
|
|
Ale mieszacie !!!!
Apel do orgów:
Zróbcie lepiej roczną ocenę każdego maratonu i na następny sezon wyłączajcie z klasyfikacji jeden, czy dwa maratony najgorzej ocenione przez uczestników.
Nie oznacza to oczywiście, by maraton wyjęty z klasyfikacji nie miał się odbyć. Dostałby szansę powrotu do klasyfikacji po jego pozytywnej ocenie. Może wtedy nie byłoby w klasyfikacji "Piekła Południa" fanatyka belgijskich bruków, czy innych kiepsko zorganizowanych imprez.
Już i tak wyrzuciliście najlepszą imprezę cyklu - Pętlę Karkonosko-izerską Zamany, bo zbyt skomplikowane było dla Was zintegrowanie jej odmiennego charakteru z waszą koncepcją.
Teraz należałoby też wyrzucić następną najlepszą imprezę cyklu - Pętlę Beskidzką, bo wyrasta poza waszą koncepcję i zaliczać się ma równocześnie do innego cyklu.
Feee |
|
|
|
 |
mickrz
Długodystansowiec

|
Wysłany: Wto 09 Mar, 2010
|
|
|
| A przez to mieszanie mam wrażenie, że na forum zapanowała "niezręczna cisza"... |
_________________ "Im słabsze ciało, tym silniej nami rządzi."
Jean-Jacques Rousseau |
|
|
|
 |
kot szosowiec
Długodystansowiec

|
Wysłany: Sro 10 Mar, 2010
|
|
|
Tak, to prawda.
Dopóki tylko jeździłem w maratonach i nie zaglądałem na forum, to czerpałem z tego czystą radość, a odkąd zacząłem tu zaglądać i angażować się w "teorię", jakbym coś utracił.
Wniosek (mój) : kolarz ma jeździć, a nie zajmować się politykierstwem. |
_________________ informacja z planety Ziemia : * PRZERWA W MYŚLENIÓ Z PRZYCZYN TECHNICZNYCH * |
|
|
|
 |
rebe
Supermaratończyk

|
Wysłany: Pią 12 Mar, 2010
|
|
|
| Drogi kotku - błąd i to podstawowy. Umiejętność kręcenia pedałami nie zwalnia od potrzeby myślenia . Człowiek już z samej nazwy jest rozumny , acz wierzę , że dla niektórych to trochę na wyrost. Ale wciąż ewoluujemy. |
_________________ Każdy ma swoją Annapurnę |
|
|
|
 |
kot szosowiec
Długodystansowiec

|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010
|
|
|
Masz li rację, tylko, że nie wiąże się ona bezpośrednio z moją wypowiedzią.
Myślenie nie ma nic wspólnego z politykierstwem, natomiast z kolarstwem ma i dlatego wolę pedałować niż politykować. |
_________________ informacja z planety Ziemia : * PRZERWA W MYŚLENIÓ Z PRZYCZYN TECHNICZNYCH * |
|
|
|
 |
emer
Dualmaratończyk M4

|
Wysłany: Czw 18 Mar, 2010
|
|
|
Gratulacje z okazji usunięcia Pętli Beskidzkiej z cyklu PP maratonów Szosowych ...
Gratuluje dążeniom Szanownych Organizatorów w szczytnym celu "moja racja, najlepszą racją" ... |
_________________ Campa mix ... |
|
|
|
 |
rebe
Supermaratończyk

|
|
|
|
Jeżeli jest to prawdą , to muszę przemyśleć sens moich wyjazdów na maratony.
Świat się beze mnie nie zawali, maratony też będą istnieć ale chyba coś pęka.
Na razie we mnie. |
|
|
|
 |
emer
Dualmaratończyk M4

|
|
|
|
PA PA
tak tak rebe ... trzeba sie zastanowić ... i wiesz - za mną tez nikt nie będzie tęsknił ...
A ta nazwa ... "Puchar Polski" ? Myśle że czas usunąć te słowa ...
"4. Wyłonienie najwytrwalszych uczestników w maratonach szosowych w Polsce."
Hyhy ... "jakos" to inaaaczej brzmiało, na jakiej podstawie są umieszczone słowa "Puchar Polski" ? a moze od razu "Puchar Świata i okolicy"
A jak to sie ma w kontekście skracania dystansów (przyp "Wyłonienie najwytrwalszych")
Śmich ... normalnie Śmich ... Szanowni Orgowie |
_________________ Campa mix ... |
|
|
|
 |
mikoy
Maratończyk

|
|
|
|
Tez zaluje! Buuuuu dla Orgow, ktorzy glosowali za usunieciem. I prosze mi nie wmawiac, ze jest to w moim interesie, i ze strasznie zalujecie, i ze moze w przyszlym roku...
Moze mala ankieta: kto z uczestnikow maratonow (poza orgami) jest za usunieciem, a kto przeciw usunieciu PB z PP?
Moj mocny PRZECIW. |
|
|
|
 |
13markus
Organizator

|
|
|
|
Witam .
Wiedziałem że się zacznie na forum dyskusja, i jednak nie mogę.. nie potrafię przeczytać gorzkich waszych słów i nie zabrać głosu.
Może na początku napisze że byłem zdecydowanie za usunięciem Pętli Beskidzkiej z naszego cyklu. To jest decyzja zarówno moja jak i większości głosujących za wykluczeniem.
I szanowni Rebe , Emer, Mikoy i inni- nie wiecie dlaczego , nie znacie powodów , nie znacie całej sprawy a bardzo negatywnie oceniacie tylko nas orgów. Wiecie o tym że to my jesteśmy odpowiedzialni za dobrą zabawę na naszych imprezach, to nas rozliczacie za organizacje i wszystko co jest związane z maratonami które organizujemy. Nie raz usłyszeliśmy sporo gorzkich słów wręcz obraźliwych i przyjmujemy je z pokorą. Ale jeśli to my organizujemy imprezy dla Was to też musimy nie raz podejmować tak kontrowersyjne decyzje, decyzje dla dobra cyklu. I chyba to tyle co chciałem powiedzieć.
A tak na marginesie .. Rebe i Emer znam was i bardzo lubie. Rozmawiając nie raz zauważyłem że do tematów podchodzicie stonowani ale i nie raz ostrzej. Ale nigdy nie spodziewałbym się takiego waszego oświadczenia że musicie się zastanowić nad dalszym uczestnictwem w cyklu PP i tylko dlatego że nie będzie Pętli Beskidzkiej i tak do końca nie znając przyczyn dlaczego ?
I Emer. Co Ci przeszkadza nazwa Puchar Polski??? Do tej pory Ci nie przeszkadzało a teraz raptem przeszkadza??? Tego całkowicie nie rozumiem.
Pozdrawiam i mam nadzieje –
DO ZOBACZENIA
Marek |
|
|
|
 |
rebe
Supermaratończyk

|
|
|
|
Zawsze mi się wydawało , że maratony PP służą popularyzacji kolarstwa i dobrej zabawie uczestników. O czyichkolwiek interesach w regulaminie nie ma ani słowa .Jeżeli ktoś występuje w moim interesie , to ja sobie tego nie życzę. To może orgowie wykażą choć odrobinę cywilnej odwagi by powiedzieć , że robią to we własnym interesie - zrozumiem.
Coby nie było smród jest. Smutny i mocno rozżalony
Piotr rebe Zieliński.
P.s. Mikoy już kiedyś pisałem , że uczestnicy maratonów mają tyle do powiedzenia co Żyd za okupacji. ONI po prostu wiedzą lepiej i robią to dla naszego dobra. Tylko dlaczego tak trudno w to uwierzyć . |
|
|
|
 |
as71
Średniodystansowiec

Wiek: 39 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 43 Skąd: Góry Świętokrzyskie
|
|
|
|
| I nie zapomnijcie usunąć logo PB ze strony ! News jest, maile rozesłaliście a tu taka niekonsekwencja... |
|
 |
bobo1959
Długodystansowiec

|
|
|
|
Zawsze twierdziłem, ze nadmiar demokracji szkodzi. Demokracja jest dobra do łapania pcheł . Wszyscy by chcieli widać rządzić na swoje kopyto, tylko, że jakoś tylko rządzić i nic poza tym. Przy okazji nawet nazwa nie pasuje już, jak nie po myśli. Ci wszyscy co chcą aby było po ichnemu to może tak by sami coś zorganizowali i zobaczyli co to za dobry chleb, a potem takie kategoryczne sądy wygłaszali. |
_________________ www.ifp.pl |
|
|
|
 |
greten
Ultramaratończyk

|
|
|
|
Emocje są tu całkowicie zrozumiałe. Oburzenie i sprzeciw również. Niemniej - taką decyzję podjęliśmy i wcale nie była ona łatwa i nieprzemyślana. Jak zaznaczył Marek, efekt, który widać, to tylko wierzchołek góry lodowej. Reszta całego procesu jest niewidoczna. Choć niektóre.. hmm.. przecieki (?) mogły rzutować na obraz sytuacji. Nie jest on rzetelny, ale w oceny nie będziemy wnikać, wychodząc z założenia, że istotny jest efekt końcowy.
Ze swojej strony zrobiliśmy wszystko, by PB rozgrywana była w naszym cyklu. Niestety, bezskutecznie. I za to słusznie możecie nas, orgów obwiniać. Wszystkich orgów, którzy dotąd tworzyli cykl.
Co do interesów. Jeśli np. maraton rozgrywany jest u Grabka, to nie uczestniczy w edycji Eski. Interes Pucharu Polski polega więc na tym, że jeśli impreza odbywać się będzie w kilku cyklach, to sens istnienia PP będzie żaden. Jeśli sens PP będzie żaden, to sens organizowania poszczególnych maratonów również.
Dla dobra uczestników? Dla dobra uczestników chcieliśmy PB pozyskać dla naszego cyklu. A nie ją z tego powodu wykluczyć. Nikt nie posłużył się argumentem, że wykluczenie nastąpiło 'dla dobra uczestników'. Rozumiem rozgoryczenie, ale...
Nikt nikomu nie będzie też wmawiał, że jedne cykle są lepsze od innych, jakaś impreza od innej. Każdy ma w tej kwestii wolny wybór. Każdy org, każdego cyklu dokłada starań, by się podobało. Jak się popełnia błędy i się nie podoba, bierze się wszystko na klatę. Nie ma rady.
Interes orgów? Heh... Jest takie powiedzenie - jak Zabłocki na mydle
Pętla Beskidzka, mimo że nie jest w Pucharze Polski, to przecież się odbędzie. Impreza ma zasłużoną renomę, więc uczestników na pewno jej nie zabraknie. Poparciem dla niej będzie Wasz udział, a nie głosowanie. To już się odbyło.
Również mam nadzieję, że do zobaczenia.
greten |
_________________ Trzymaj się swoich chmur. Mieszkaj tam, a bywaj tu.
Sposób na liczenie lat: durnieć wolniej niż ten świat.
- Andrzej Poniedzielski - |
|
|
|
 |
Wiesiek
Maratończyk

|
|
|
|
Jaki stosunek głosów było za wykluczeniem Pętli z PP i głosów pozostałych?
Jaki procent głosów zdecydował o wykluczeniu?
Uczestnicy chcieliby się dowiedzieć jakie KONKRETNIE powody zdecydowały o wykluczeniu.
Tylko konkrety, fakty. |
_________________ Górski Szosowy Maraton Rowerowy w Istebnej
PĘTLA BESKIDZKA www.petlabeskidzka.pl |
| Ostatnio zmieniony przez Wiesiek Czw 18 Mar, 2010, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|