|
Łódź i okolice |
| Autor |
Wiadomość |
trof
Krótkodystansowiec trof

|
Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 Łódź i okolice
|
|
|
Hej!
Nie jestem mistrzem świata ani europy.Lubię jeździć długo,tyle że nie za szybko.Zaliczałem już maratony na 200km,400km/Świnoujście 2009/.Podczas przygotowań kręcę Vśr 26-27km/h.
Startuję najczęściej Łódź-Retkinia dalej na zachód /Sieradz,Warta,Poddębice/.
Chętnych do wspólnej jazdy proszę o odzew! |
|
|
|
 |
rebe
Supermaratończyk

|
Wysłany: Pią 12 Mar, 2010
|
|
|
Teraz aura nie zachęca jeszcze do większych wypadów, ale zawsze możemy coś wspólnego zdziałać . Jest trochę maratończyków z Łodzi, Zgierza , Kutna .Zróbmy sobie jakieś spotkanko na omlet w Kutnie (doskonały) i zwiedzanie Oporowa. Krzysio Miniewicz pewnie też się zamelduje ( on gdzieś z Teofilowa) . Próbowałem coś takiego zrobić w drugą stronę jedynki, ale Toruń olał sprawę. Zobaczymy na południe.
Giga w Świnoujściu też mamy obcykane , to mus się spotkać.
www.wtrwloclawek.pl |
_________________ Każdy ma swoją Annapurnę |
|
|
|
 |
trof
Krótkodystansowiec trof

|
Wysłany: Czw 18 Mar, 2010
|
|
|
Nie jestem takim optymistą rebe!Widzisz hasło z Łodzi a odzew tylko i aż z Włocławka.No cóż widać maratończycy ziemi łódzkiej kręcą jak maratończycy ziemi toruńskiej.Demokracja w każdej dziedzinie,więc nic na siłę.
Krzysiek Miniewicz jeszcze w ubiegłym roku mieszkał na Retkini,ale kręcił dłuższe km na Myszków.
Poczekamy,zobaczymy! |
|
|
|
 |
K.Miniewicz
Maratończyk

|
|
|
|
Trof ma rację – Retkinia. Czekałem z moją odpowiedzią na reakcję trof bo byłem prawie pewny, że znamy się ze wspólnej jazdy i sprawdziło się. Jeżeli jestem w Łodzi to teraz prywatnie Chojny, a służbowo Julianów.
Zapraszam w Jurę ( drugi tekst o Jurze na szosówce – 4 trasy już w przygotowaniu) , a kierunek na Włocławek też prawdopodobny, tylko Rebe strasznie rozkopał trasę przez Włocławek!
A maratony już co raz bliżej. Byle do wiosny. |
|
|
|
 |
greten
Ultramaratończyk

|
|
|
|
Off topic trochu, ale taka piosenka nawet jest: '(...) wlokę ten ból przez Włocławek (...)'. Może to akurat tamtędy wlókł i stąd ten ból? Hmmm... |
_________________ Trzymaj się swoich chmur. Mieszkaj tam, a bywaj tu.
Sposób na liczenie lat: durnieć wolniej niż ten świat.
- Andrzej Poniedzielski - |
|
|
|
 |
rebe
Supermaratończyk

|
|
|
|
Małgoś , bo ja strasznie patriotyczny jezdem i kocham to moje Zapyziałowo. Czasem nawet mogem siem obarzić. Przyznaję , że jazda po Włocławku faktycznie boli .
Bezmózgowe mistrzostwo świata robią na skrzyżowaniu obok mojego domu . To trzeba by zobaczyć. |
|
|
|
 |
K.Miniewicz
Maratończyk

|
Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010
|
|
|
W okolicach Łodzi mieści się zarówno północna część Jury jak i Włocławek, choć tu Rebe, jak Go znam, może mieć odmienne zdanie i powie, że Łódź leży w okolicach Włocławka.
Rowerowe spotkanie podkreślające odwieczną przyjaźń łódzko – włocławską (chętnie dodał bym i wrocławską) warto by zrobić na jakimś neutralnym terenie. Mam nadzieję, że się to kiedyś uda.
A teraz taka informacja – często (w kwietniu 4 razy) samotnie, w stylu nie sprinterskim, przemierzam drogę ok 160 km z Łodzi do Myszkowa lub nieco bliżej, do Janowa albo w przeciwnym kierunku trasami:
Łódź – Piotrków – Radomsko – Janów – Myszków
Łódź – Pabianice – Bełchatów – Radomsko – Janów – Myszków
Łódź – Łask – Szczerców – Częstochowa – Myszków
Do października na tych drogach pojawię się jeszcze ze 20 razy ale dokładnych terminów zwykle nie mogę podać z większym wyprzedzeniem. Może komuś pasuje taka trasa i będzie odpowiadało towarzystwo moje i mojego roweru?
Krzysztof |
|
|
|
 |
rebe
Supermaratończyk

|
Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010
|
|
|
Krzysiu - szowinistycznie patriotyczny to ja przeca nie jestem .Włocławek leży w łódzkim zasięgu i może byśmy się przetarli majowo - wećkendowo jak najbardziej .Moja banda powinna temat łyknąć , choć jazda jedynką do Łęczycy nie jet miła.
P.s. Podane przez ciebie trasy chechłałem już parokrotnie , a Bełchatów i Szczerców odbijają mi się czkawką. |
|
|
|
 |
K.Miniewicz
Maratończyk

|
Wysłany: Czw 29 Kwi, 2010
|
|
|
Jutro jedna z wymienionych tras pojadę na południe więc na początku maja spotkanie w okolicach Łodzi odpada ale Jura jak najbardziej!!
Jeżeli nie, to za tydzień na KR. |
|
|
|
 |
trof
Krótkodystansowiec trof

|
Wysłany: Pią 30 Kwi, 2010
|
|
|
Krzysiu!
Za tydzień,to ja kręcę Sieradz,Jeziorsko.I tak się tymczasem rozjeżdżamy.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|