forum.supermaraton.org Strona Główna forum.supermaraton.org
Ogólnopolskie Forum Supermaratonów

Strona główna www.supermaraton.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Spotkanie organizacyjne "orgów" na 2008r
Autor Wiadomość
JerzyZ
Dualmaratończyk

Wysłany: Nie 11 Lis, 2007   Spotkanie organizacyjne "orgów" na 2008r

Spotkanie organizacyjne odbędzie sie w dn 17/18.11.2007.
Spotykamy się o godz 13.00 następnie kwaterunek.
O godz 14.00 - obiad.
Po obiedzie rozpoczynamy naradę.
pozdrawiam
o szczegóły pytać
Wiechora
lub mnie 601848201

pozdrawiam
JerzyZ

Gregory 
Ultramaratończyk

Wysłany: Pon 12 Lis, 2007   

i z pewnoscia info na stronie bedzie natychmiast po

Godzinka i do domu (dawniej: Ten którego 15 godzin gapienia się w przednią oponę rajcuje.)

www.bikeway.pl

pazik
[Usunięty]

Wysłany: Sob 17 Lis, 2007   

Ważą się dzisiaj losy .... , napięcie wzrasta jak, przed metą na maratonie :wink:

pozdrawiam pazik

Musaszi 
Ultramaratończyk

Wysłany: Nie 18 Lis, 2007   

Mam propozycję dla orgów. Jeśli oczywiście jest to możliwe, by zamienić miejscami maratony w Kołobrzegu i Lesznie. Nie będzie tak że w przeciągu siedmiu dni będą odbywać się dwa w tym samym miejscu, praktycznie. Łatwiej będzie dla maratończyków z pomorza...
Było by Git:
Gryfice
Trzebnica
Kołobrzeg
Leszno

Co za tym idzie dla nas było by łatwiej z planowaniem. A i atrakcyjność była by większa!

Pozdrawiam
I witam nowy maraton w Iławie!
Robert "Szerszeń Musaszi" Patkowski

czonk 
Długodystansowiec

W ogole szkoda, ze w maja jest maraton tydzien po tygodniu, a potem w sierpniu 3 tyg przerwy. Powinny one byc regularnie co dwa tygodnie. No i szkoda, ze Istebna pokrywa sie z Jura marathon, bedzie trzeba cus wybrac. :(

JerzyZ
Dualmaratończyk

Witam!!!
Rozumiemy i chcielismy wrowadzić co 2 tyg maraton.
Lecz różne uwarunkowania org co do możliwości zorganizowania niektórych z maratonów w innym terminie nie wchodziły w grę. A odgrywały tu rolę sprawy że tylko ten termin wchodził w grę ze względu na np możliwość zapewnienia noclegów lub zapewnienie bazy maratonu.
Wierzcie że najbardziej gorąca rozmowa była właśnie na temat terminarza. I to właśnie najbardziej optymalna opcja dla orgów. W przeciwnym razie niektóre z edycji nie odbyły by się wogóle.
pozdrawiam
JerzyZ

pazik
[Usunięty]

Dzięki serdeczne za Wasze zaangażowanie. Ważne, że mamy imprezy, na których możemy się spotkać, zaprezentować, porywalizować, czy nawet pościgać się. Ja już zastanawiam się gdzie wystartuję, bo z przykrościa muszę z niektórych maratonów zrezygnować.
Jednak w przyszłym roku planuję zwiekszyć mój udział do 5 imprez, więc pozostaje mi tylko odpowiednie przygotowanie i konsekwentna realizacja planu.
Już jestem zmotywowany :wink:

pozdrawiam pazik

roolez
Długodystansowiec

Witam!
Plany fajne! Dziekuję wszystkim organizatorom, że im się chce ! No i wreszcie coś blisko mnie - Iława! Czekam jeszcze na maraton po bieszczadzkich asfaltach.
pozdrawiam

TT 
Dualmaratończyk

Nie ma co narzekać na terminy tylko się cieszyć, że zapał u orgów nie maleje i mamy aż 12 imprez w planach. Co do terminów to skoro mamy jeszcze listopad "poprzedniego" sezonu to pewno jeszcze jakieś przesunięcia życie wymusi jak to już drzewiej bywało. Byleby tylko kalendarz się nie uszczuplił. A kiedy dowiemy się więcej nt. zmian regulaminowych? Wszak toczyła się zażarta dyskusja na forum?

rebe
Supermaratończyk

Wysłany: Pon 19 Lis, 2007   

Niecierpliwie czekam na konkrety.Już dziś wiem że Istebna i Zieleniec to radosny obowiązek, ,Iława to jak bajka- 200km i bezpośredni pociąg ,to o rzut beretem- reszta okaże się w praniu . Jest optymistycznie, byle zdrowie i kasa była.

MałgosiaR
[Usunięty]

Wysłany: Pon 19 Lis, 2007   

No,no.. :lol: widać - dyskusja jest rzeczywiscie bardzo długa - bo do tej pory trwa :roll:

JerzyZ
Dualmaratończyk

Wysłany: Wto 20 Lis, 2007   

Oficjalne info umieści Gregory.
Ja powiem tylko że rozmowy były burzliwe z przerwą na kąpiel morsową oraz na mecz.
Był mały hazard z typowaniem wyników i wynik 2:0 typował Zbyszek z Gorzowa oraz ja.
Chociaż byłoby nadużyciem powiedzenie obym był znawcą piłki nożnej - po prostu fuks.
Lecz w 74r wytypowałem właściwy wynik Polska- Argentyna 3:2.
Napewno niedługo zostanie umieszczony regulamin PP. Dopiero wtedy rozpęta się przedmaratonowa burza.
Teraz zbierajcie siły gdyż napewno będą potrzebne.
pozdrowery

JerzyZ

enzo 
Maratończyk

Jestem przerażony informacją ze spotkania orgów pt. "Do Pucharu Polski będą liczone wszystkie imprezy". Czyli że jeśli ktoś chce się liczyć w generalce (walcząc o pierwsze, piętnaste czy 28. miejsce) to musi być na wszystkich maratonach? :shock: Kto ma tyle czasu i pieniędzy? :shock: Szkoła, rodzina, dom, wszystko na bok i co drugi tydzień na maraton?? Nie, no panowie, to masakra jakaś jest!
Chyba że źle zrozumiałem to zdanie...?
pozdrawiam serdecznie
Sławek

pegaz 
Długodystansowiec

Też mi się wydaje to grubą przesadą.
Nie chcę się wymądrzać, ile imprez w cyklu byłoby optymalnie. Natomiast jeśli mogę zaproponować przeprowadzenie ankiety na forum - nie jest to kwestia wpływająca na sprawy orgranizacyjne poszczególnych imprez, więc chyba można pozostawić rozstrzygnięcie większemu gremium.

Gregory 
Ultramaratończyk

zauwazcie ze w 2005 byly liczone wszystkie do PP, ( wiem bylo mniej imprez), jak to zmieniono to byly tez protesty ( ambroziak) a poza tym to dyskryminowalo organizatorow, w jakims stopniu, teraz promujemy wytrwalych i tych ktorzy jada wiecej imprez, a nie tych co jada szybciej niektore, i tak zle i tak nie dobrze, po prostu uzyjcie wlasnego rozsadku i tyle. Tylko mam watliwosc czy co niektorzy maja na tyle rozsadku....

jak chcecie to bombardujcie wiechora, (wg mnie mozna to jeszcze zmienic) tylko zapewne was sposci na drzewo jak go znam

Godzinka i do domu (dawniej: Ten którego 15 godzin gapienia się w przednią oponę rajcuje.)

www.bikeway.pl

Odpowiedz do tematu